Akut anbringelse

Akut anbringelse af børn og unge

Akut anbringelse kan være nødvendigt for nogle børn og unge. Der kan være mange årsager til at der kan være brug for akut anbringelser.

Derfor tilbyder vi ved Vendsyssel Rådgivnings Center et udvidet behandlingstilbud. 

Her anbringer vi unge, indtil vi i samarbejde med kommunen har fundet et sted, der matcher den unges behov. En akut anbringelse strækker sig ofte over cirka 3 måneder.

Et behov for anbringelse kan opstå hurtigt, hvor der skal gribes akut ind. En akut anbringelse kan udføres indenfor få timer, da vi ved VRC råder over et antal pladser i plejefamilier. 

Vores akut plejefamilier er professionelle og er ansat til samt har erfaring med, akut at tage imod børn og unge. 

Akut anbringelse i plejefamilie

Hvorfor anbringer vi ved VRC børn og unge i plejefamilier? 

For det første er vores plejefamilier professionelle og er specielt ansat til at håndtere akutte anbringelser. Vores plejefamilier har også erfaring med akut at tage imod børn og unge. 

For det andet er det vores erfaring, at de har rigtig godt af at komme i et tilbud med familie lignende rammer. Det er vigtigt, at et barn eller en ung på akut anbringelse, kun har få voksne at forholde sig til. 

Netop dette kan en plejefamilie give barnet eller den unge. Det er desuden vigtigt, at barnet eller den unge har ro omkring sig. 

I forbindelse med en akut anbringelse fjerner vi den unge fra dagligdagens problemer derhjemme. Her giver vi den unge en pause. 

Det kan være et tiltrængt pusterum fra den forvirrende og muligvis barske hverdag derhjemme.

Vores plejefamilier har alle gode erfaringer med at tage sig af unge. De tilbyder gode og trygge rammer i en situation hvor netop dét ofte er en mangelvare.

Plejefamilien og den unge får tilknyttet en af vores akut medarbejdere, som står til rådighed for begge parter 24 timer i døgnet. 

Denne tager sig af alt i forhold til barnet eller den unge. Det vil sige kontakten til forældre, sagsbehandler, plejefamilien og den unge klares af akut medarbejderen

Vi har afdelinger i både Silkeborg og Brønderslev. Begge afdelinger kan kontaktes via tlf: 98 80 27 99 og mail: vrc@www.vrcenter.dk.